Кръгла маса с дискусионен форум за взаимодействието на детските и учебните заведения с родителите откри днес в Ловеч областният управител инж. Светослав Славчев. Организатор е Регионалното управление на образованието (РУО), а домакин Профилираната природо-математическа гимназия (ППМГ). Темата е „Прилагане на подходящи форми за взаимодействие с родителите, насочени към осъзнаване и осъществяване на техните отговорности за образованието, възпитанието и развитие на децата и учениците, както и за сътрудничество с детската градина и училището“.

Във форума участват учители от област Ловеч от системата на предучилищното образование (детски градини) и началната образователна степен. Присъстват и родители и директори.

Голяма част от родителите са абдикирали от ангажиментите си във възпитанието и образованието на децата и разчитат само на училището, изтъкна областният управител и подчерта, че истински резултати, които да радват, може да се получат само ако институциите и родителите работят заедно, отговорно и коректно. Днешната кръгла маса той определи като още една крачка в посока на съвместна работа и споделяне на добри практики.

Инж. Славчев изрази и огромното си задоволство от коректната съвместна работа на областната администрация с образователните институции в областта и с РУО.

Преди представянето на докладите на учителите вокалната група на ППМГ поздрави участниците с прекрасно музикално изпълнение.