Години наред съм гост на Летница за празника и винаги се вълнувам, като виждам промяната. Поздравявам ви, че развивате града си! С европейски средства, с усилията на общинския бюджет и когато е възможно – и с помощта на държавата, вие преобразявате Летница.

Това каза тази вечер на честванията по случай 52-годишнината на града областният управител Виктор Стойчев. Той връчи поздравителен адрес на кмета д-р Красимир Джонев, в който пожелава на него и екипа му все такава енергия в делата в името на добруването на гражданите на Летница и общината.

Денят на Летница се чества от 2000 г. по инициатива на кмета. Д-р Джонев изтъкна днес, че 50-годишният юбилей е особено важен в битието на един малък град, но не са могли да го отбележат подобащо преди две години заради ковид пандемията. Затова пък днес има и какво още да отпразнуват – приключилите първи два етапа на обновяването на центъра. На 1 юни започва третият етап на модернизацията на централната градска част, която трябва да се завърши до края на ноември т. г. Предстои още реконструкция на ВиК мрежа и улична мрежа в града.

Кметът съобщи днес още една добра новина – община Летница се сдоби с модерна линейка, дарение от Пожарната служба на община Райнах, кантон Базел – Швейцария. Символичното предаване на ключовете на автомобила направи кметът на Райнах Мелхиор Букс, който е начело на гостуваща на Летница швейцарска делегация, включваща и представители на Пожарната. Оказа се, че Букс е рожденик и получи от общината подарък българска народна носия.

Сред гостите на празника бяха още народният представител Вяра Емилова, кметът на Ябланица Найден Найденов, представители на политически партии.