Областният управител Дора Стоянова откри изложба посветена на 170 години от рождението на ловчанлията Васил Радославов. Изложбата е дело на Регионален исторически музей Ловеч. Стоянова приветства всички уважили събитието и благодари на музея, с който областната администрация организира втора партньорска инициатива. На откриването бяха Силивия Георгиева – директор на Регионалния музей, представители на институции, граждани и медии. За живота и делото на Васил Радославов разказа уредникът Ганчо Ганев.

Държавник и общественик, Радославов е един от строителите на съвременна България с 40-годишна обществено-политическа дейност от Освобождението до края на Първата световна война.  Д-р Васил Радославов е също журналист и вестникарски издател, член на Българското книжовно дружество и на БАН. В Ловеч въвежда за първи път, в образованието, учебни програми съставени по чешки образец и класно-урочната система  (1875 г.)

В историята Радославов остава като един от ръководителите на Либералната партия и двукратен министър-председател на България. Първия път е през 1886 – 1887 г., след абдикацията на княз Александър I, а втория път е в годините на Първата световна война. Немски възпитаник и убеден германофил, Васил Радославов е един от основните привърженици на съюза с Германия през 1916 – 1918 г. При очертаващото се поражение на Германия и съюзниците ѝ през лятото на 1918 г., идва и краят на петгодишното управление на Васил Радославов. Нещо повече, бившият министър-председател напуска страната и заминава за Германия. Умира на 21 октомври 1929 г. в Берлин на 75-годишна възраст.

Изложбата разказва още факти със снимки и документи и може да бъде разгледана до края на месец юли в сградата на Областна администрация.