Успешно защитени Кеймбридж сертификати връчи днес на 15 ученици от Училища Европа – Ловеч, областният управител Виктор Стойчев. Това стана на празника по случай 29-ата година на образователната верига за чуждоезиково обучение. Тя е само с година по-малка от останалите учебни бази в страната, които сега отбелязват своя 30-и юбилей. За този период в Ловеч са обучили над 5000 ученици, като 500 от тях са завоювали престижния Кеймбридж сертификат.

„Гордост е, че Ловеч има такова гнездо на знанието“, посочи Стойчев и изрази признателността си към всички, градили училището с висок професионализъм. Областният управител призна, че самият той е един от хилядите, преминали през школата.

Управителят на Училища Европа – Регион Плевен, Цветозар Маринов беше гост на празника в Ловеч и изтъкна, че това е най-хубавото му честване. Той изрази увереност, че следващата година на сцената възпитаниците на училището ще покажат Шекспир в оригинал. Повод за думите му беше представлението „Пепеляшка“, което ученици изиграха на перфектен английски и с театрално майсторство. Постановката е дело на учителката Диана Карева.

Обучението в Училища Европа – Ловеч в момента е основно по английски език, преди време е имало и по немски, трима са преподавателите. Отликата с другите училища според директора Марияна Вълчева е в приятелския подход към учениците и средата, в която се обучават – интерактивни дъски, интерактивни учебници и постоянно ползване на петте умения, характерни за обучаването по езика – четене, слушане, говорене, писане, диалогична форма. „Децата идват с най-голямо удоволствие, защото не го усещат като училище и нещо задължително, а като едни приятно прекарани два учебни часа, където се разтоварват и в естествена приятелска среда общуват на чужди езици“, добави Вълчева. Тя поясни още, че сертификатите за големите ученици дават ниво С1 и С2 и служат за прием в чуждестранни университети.

Следващата седмица Училища Европа – Ловеч, започват новата учебна година. Записаните ученици са 120.