Областният управител Виктор Стойчев се срещна днес с ръководството на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) – Ловеч. Представиха се новият директор в.п.д. комисар Петър Петров и заелият длъжността началник-сектор „Превантивна и контролна дейност“ Радомир Радев. Тримата заедно с началника на сектор “Пожарогасителна и спасителна дейност“ Найден Христов обсъдиха актуалната пожарна обстановка в област Ловеч и реализираните в последните дни противопожарни мероприятия. Отчетено бе, че настъпилите произшествия в по-голямата си част са повече техническа помощ и пожари без загуби.

Огнеборците специално се обърнаха с призив към гражданите да бъдат внимателни, особено предвид екстремно високите температури, предпоставка за възникване на горски и полски пожари, и да преустановят паленето на огън. В понеделник те ще разпространят препоръки за действия в пожароопасния сезон, в който се намираме.

Стойчев и Петров обсъдиха още начините на взаимодействие между двете институции и взаимно си гарантираха сътрудничество и добра координация в работата по опазване здравето и безопасността на гражданите и защита на държавния интерес.