На 24 януари да се проведе заседание на областния кризисен щаб по здравеопазването. За това се споразумяха на работна среща областният управител Виктор Стойчев, директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Росица Милчева и директорът на Районната здравноосигурителна каса д-р Антонио Маринов. Идния понеделник Стойчев свиква щаба в 14 ч.

На срещата двамата директори запознаха областния управител с актуалната епидемична обстановка. Обсъдиха и новия подход за управление на ковид кризата и съвместните си действия по прилагане на Националния  оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19.

Областният управител изиска да се засили подаването на постоянна, достоверна и актуална информация за хода на пандемията на територията на областта, предприетите мерки и контрола върху изпълнението им и за ваксинационния процес.

Стойчев изтъкна, че опазването на здравето на гражданите продължава да бъде най-важно за правителството, като приоритет са още образованието и подкрепата за най-уязвимите бизнеси.