На 27 септември 2024 г. за десета поредна година ще бъде отбелязан Европейски ден на спорта в училище. Организатор е Сдружение „BG Бъди активен“. В учебните заведения в цялата страна, деца и подрастващи ще имат възможност да опитат нови активни занимания и спортове, за да намерят движението, което да им доставя удоволствие и да им помага да растат по-здрави и силни.

Областната администрация като партньор ще работи за популяризирането на събитието в област Ловеч. Кампанията е промотирана чрез собствените комуникационни канали – на интернет страницата www.lovech.government.bg, където е и наличен линк към www.bgbeactive.org , както и на фейсбук страницата на администрацията. Уведомени са РУО – Ловеч, и общините от област Ловеч за разпространение и популяризиране на събитието сред училищата. А след получаване на отчетите на екипа на „BG Бъди активен“ администрацията се ангажира да отличи училищата с най-голям принос от областта.

От първото издание през 2015 г. до 2022 г. участие в инициативата са взели над 1 000 000 ученици. През 2023 г., кампанията отбелязва рекордни резултати, като в нея се включват повече от 700 учебни заведения в цялата страна. Участие вземат над 230 000 подрастващи и близо 6000 преподаватели и родители.

Събитието е част от кампанията NowWeMove и Европейска седмица на спорта #BeActive, с подкрепата на Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта.