Носител на ежегодната персонална награда „Лекар на годината“ за 2017 г., която се връчва в Ловеч, е д-р Румяна Нановска. Тържеството по награждаването с барелеф „Свети Иван Рилски“ и грамота стана вечерта на 25.10.2017 г. в камерната зала на Ловчанското читалище „Наука 1870 г.“, а отличието връчи кметът на Ловеч Корнелия Маринова.
Д-р Румяна Нановска сега е началник на инфекциозно отделение към МБАЛ Ловеч. Работила е и в РИОКОЗ – Ловеч.
Обявени бяха и две поощрителни награди на д-р Елка Колева и на д-р Константин Попов. Наградите – картини от художника Никола Русев, връчи зам.-кметът Венцислав Христов.
На стилното и задушевно тържество присъстваха д-р Георги Васев, прокурист на МБАЛ –Ловеч, д-р Ивелина Русева, директор на РЗИ – Ловеч, д-р Антонио Маринов, директор на РЗОК – Ловеч, много колеги. В художествената програма участваха Теодор Филипов (флейта), Наталия Осенска (пиано), и Евалин Берова (цигулка).
„Искам да Ви благодаря с цялото си сърце за всичко, което успявате да постигнете. Вие връщате радостта на хората след болка и болест. Вяpвам, че въпpеки тpyдностите в cиcтемата пo здpавеопазването, ще продължим да се борим, за да предложим най-доброто обслужване за нашите граждани“, каза кметът Корнелия Маринова при връчването на наградите.
В началото на тържеството бяха изтъкнати и две други постижения в професията, връчени през май в столицата. Емилия Мирчева, медицинска сестра в ДЯ „Мечо Пух“ в Ловеч е спечелила първо място в страната със статуетка „Медицинска сестра на годината“. В категорията „Ръководител по здравни грижи“ на национално ниво награда получи Катя Колева . главен експерт „Медико-социални дейности“ в Община Ловеч, отличена с грамота.
Организатор на събитието Община Ловеч, а съорганизатори са Районен център по здравеопазване – Ловеч, Районна колегия клон Ловеч на БЛС, Районна колегия клон Ловеч на БЗС и Районна колегия клон Ловеч на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи.

8 коментара

  1. Честито навсички.ама няма болница.кметицата я оправи..тя и градъд оправи.превърнаго в село

  2. Всеотдаина,състрадателна и вдъхваща кураж и сили на болните.Вие сте и прекрасен началник и ЧОВЕК.

Comments are closed.