На специална церемония в Ловеч бе обявена ежегодната персонална награда за признание за професионален принос на лекар или зъболекар, практикуващ в общината. Носител на барелеф „Св. Иван Рилски“ за 2018 г. е д-р Кирил Илиев Иванов. Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи на избрания от професионалната общност наградата и цветя.
Наградени с грамота и картина са и д-р Мери Атанас Газемба – Шошкова, съдебен лекар в МБАЛ „Д-р П. Стоянов“ – Ловеч, и д-р Грета Тодорова Райковска, лекар по дентална медицина.
И тримата наградени благодариха с топли думи на своите колеги, сътрудници и пациенти за избора.
В словото си кметът Корнелия Маринова припомни, че към лекарите се обръщаме обикновено, когато имаме проблем. И допълни:
„А когато нямаме проблем, често ви забравяме – да си го признаем. За мен е чест, че днес мога да отлича тези три имена на заслужили лекари. В навечерието на 1 ноември гледам на цялото лекарско съсловие като на будители и изразявам нашето всеобщо благодаря.“
В събитието взеха участие заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов, д- р Румяна Нановска, носител на наградата за 2017 г., директорът на Здравната каса д-р Антонио Маринов и други .
В програмата по време на коктейла в Ловчанско читалище „Наука 1870“ звучаха изпълнения на класическа музика на дуото Хомяков – Калев.

31 коментара

  1. Честито на д-р Иванов! Повече от заслужена е тази награда за него.

  2. Поздравления за д-р Иванов!Най-добрите лекар и човек!

  3. Поздравления за Д-р Иванов, наистина заслужава тази признателност!

  4. Поздравления за д-р Райковска,най-добрия стоматолог в Ловеч!

  5. Поздравления за д-р Kiril Ivanov. Най-добрият професионалист и голям Човек.

Comments are closed.