Новото театрално предизвикателство в Ловеч се нарича „Човек изчезва през ФАУСТцена“, режисьор е Борис Кръстев. Премиерата е в камерната зала на Драматичен театър – Ловеч, на 9 октомври 2024 г. от 19.00 часа.

Спектакълът е вдъхновен от великото произведение на Гьоте „Фауст“, което е крайъгълен камък в световната класика.

Режисьорът Борис Кръстев обяснява своя подход така:

„Тук великата творба сякаш не може да удържи лакомията на своя главен персонаж. Той се пренася отвъд кориците и се разлива в света. Става брат на нашето съвремие. Сделката с Мефистофел полага началото на новата геоложка епоха – Фаустцена, а Земята се превръща в сцена на пълзящите бенефициенти на нашия нов прародител – Фауст. През Фаустцена няма и следа от светлината. Не е останало почти нищо. Тази епоха е след края на живота. Останали са само прокълнатите да живеят. Вместо Първа и Втора част на трагедията, има само „Край“.

Младият Борис Кръстев е възпитаник на известния режисьор и педагог проф. Иван Добчев. Спектакълът е по мотиви от „Фауст“ на Гьоте. Участват актьорите Боряна Бабанова, Янислава Линкова, Деян Жеков, Георги Грозев и Цветан Пейчев. Художник е Никол Трендафилова, музика – Георги Атанасов.

Следващото представление е на 25 октомври.

Билети на касата на театъра и онлайн на https://www.entase.com/dtlovech/

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.