Новият театрален сезон на Драматичен театър- Ловеч бе обсъден по време на работна среща между кмета на Община Ловеч, Корнелия Маринова, зам.-кметовете Венцислав Христов, Цветан Георгиев и директора на културната институция Биляна Петрова. Сред засегнатите теми бяха и предстоящия проект за цялостно обновяване на основния салон на театъра, като в най-голяма степен ще бъде обхваната зрителната зала, както и съвместни инициативи. Това информират от пресцентъра на Община Ловеч.

Луксозно издание на фотоалбума „100 лица на театъра“  получи кметът на Община Ловеч. Той ѝ беше предоставен от директора на Драматичен театър – Ловеч. Подаръкът е от името на Съюза на българските артисти, с благодарност от Христо Мутафчиев, председател на Съюза, за съвместната работа в развитието на Драматичен театър -Ловеч.

Сто незабравими български актьори намират място между страниците на новия фотоалбум, озаглавен „100 лица на театъра“. Те са представени чрез кратки биографии и повече от 500 снимки, някои от които са показани  за първи път.

„За мен е изключително вълнуващо да държа в ръцете си това уникално по рода си издание, този фотоалбум с незабравими артисти, със снимки, уловили мигове от полета им на сцената. Голяма част от тези артисти са играли на ловешка сцена и са оставили трайни следи в сърцата на публиката. За мен е чест да притежавам издание, което отдава почит към актьорите и съхраняващо спомена за техните най-значими роли, за всичко онова, което те оставят като наследство на театралната сцена“, заяви Корнелия Маринова.

„За ръководството на Община Ловеч е от изключителна важност Драматичен театър – Ловеч да се развива. Вашият принос в оживяването на културното пространство в Ловеч е факт. Убедена съм, че и тази година, зрителите ще бъдат зарадвани със стойностни спектакли. Пожелавам Ви ползотворен сезон и нестихващи аплодисменти“, допълни Маринова.