Ловеч е град с голям потенциал, който обаче трябва да бъде разгърнат от човек с нова амбиция, изтъква областният координатор на ГЕРБ.

„Скъпи приятели, дойде време за нов екип в Ловеч, който да зададе ново темпо на развитие на областния център и подобрението да се почувства веднага. Общината има нужда от управление, което да постигне повишаване на жизнения стандарт, създаване на условия за работа и хубав живот на младите хора, по-добро здравеопазване, съоръжения за спорт, повече забавления“, написа във Фейсбук областният координатор на ГЕРБ и народен представител от региона Николай Нанков.
„Ловеч е град с голям потенциал, който обаче трябва да бъде разгърнат от човек с нова амбиция“, изтъква Нанков.

И подчертава: „Ловеч има нужда от юрист и добър администратор“.

„Валентина Недялкова ще бъде новият кмет, който ще направи местната власт по-полезна, по-отворена, по-отговорна!“, категоричен е Николай Нанков.

Ето основните приоритети:

ИКОНОМИКА, БЮДЖЕТ, ИНВЕСТИЦИИ:

Подкрепа и развитие на индустриалните зони и индустриалния парк чрез инвестиционни стимули и институционална подкрепа за бизнеса. Привличане на инвестиции чрез търсене на възможност за предоставяне на взаимосвързани дейности на едно място.
Въвеждане на индивидуално административно обслужване на инвеститори.
Създаване на конкурентна среда за разкриване на работни места с висока добавена стойност и достигане на нива на доходите над средните за страната. Ще постигнем тази цел чрез намаляване на административната тежест, съкратени срокове и повишаване на обема на електронните услуги.
Подобряване на инфраструктурната и икономическата свързаност на населените места.
Засилване ролята на Обществения съвет по икономическо развитие, в който да се използват мъдростта и опита на авторитетни и успели наши съграждани. Превръщане на Съвета в генератор на реални идеи за общината.
Постоянен обществен контрол при разходването на общинския бюджет.
Увеличаване на събираемоста на дължимите вземания на общината.
Използване на публично-частни партньорства за имоти – общинска собственост, за развитието на които са необходими значителни инвестиции.

 

ГРАДОУСТРОЙСТВО И ИНФРАСТРУКТУРА:

Постепенна подмяна на ВИК мрежата на населените места с цел намаляване на загубите на питейна вода и търсене на допълнителни водоизточници.
Подобряване на графика за сметосъбиране и сметоизвозване, както и премахване на незаконните сметища чрез улесняване достъпа на гражданите и бизнеса до депониране.
Създаване на капацитет за поддържане и неотложни ремонти на уличната и пътна инфраструктура в населените места.
Оптимизиране на зоните за паркиране в централната градска част и изграждане на обществен паркинг.
Почистване на коритото на река Осъм и други реки и дерета с цел намаляване на риска от наводнения.
Обследване на елементите на пътната инфраструктура /маркировка, ограничителни системи, състояние на съоръженията и пътното платно/ в общината с оглед увеличаване на безопасността за движение. Изграждане на съоръжения за ограничаване на скоростта в населените места.
Изграждане на съоръжения за достъп на хора с намалена подвижност и детски колички.
Изграждане на приветливи междублокови пространства в жилищните комплекси и поощряване на инициативата на гражданите за облагородяването им чрез предоставяне на средства и материали.
Модернизация на обществения транспорт с нискоемисионни превозни средства с цел подобряване качеството на атмосферния въздух.

ОБЩЕСТВЕН РЕД И СИГУРНОСТ:

Повишаване ефективността и развитие на системата за видео наблюдение.
Увеличаване на състава и правомощията на звено Общинска охрана.
Разширяване на капацитета за кризисно настаняване на лица, пострадали от насилие.
Предприемане на мерки за засилен контрол за регистриране на домашните любимци с цел намаляване популацията на бездомните животни. Поставяне на контейнери за храна и вода за тях.

ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА:

Сътрудничество с медицински университети и болници за осигуряване на специалисти и специализанти в здравните заведения в общината за кадрово обезпечаване на предоставяната болничната помощ.
Подобряване на извънболничната помощ от страна на специалистите чрез облагородяване на материалната база в сгради-общинска собственост.
Разширяване на обхвата на предоставяните социални услуги, включително домашен социален патронаж и на услуги в домашна среда и в малките населени места.
Изграждане на интегрирана здравно – социална услуга за възрастни и хора с увреждания с потребност от постоянни медицински грижи /хосписи/.
Разширяване капацитета на дневния център за социалната услуга за хора с деменция.

ОБРАЗОВАНИЕ:

Разширяване на дуалното обучение за придобиване и на професионални умения с оглед задоволяване на потребностите на местния бизнес.
Въвеждане на обучение по социални дейности в училищата с цел професионализиране на професията „личен асистент“ за задоволяване потребностите на социалните услуги.
Предоставяне на стипендии и материално стимулиране от общината на деца за постиженията им в областта на образованието и спорта.
Стимулиране обмена между училищата, както и включването на културните институции и спортните клубове в извънкласната дейност на учениците.
Създаване на възможност за използване на спортните съоръжения на общинските училища от децата в извънучилищно време.
Изготвяне на нова транспортна схема за градските и междуселищни превози, съобразена с потребностите на учениците.

СПОРТ, ТУРИЗЪМ, СВОБОДНО ВРЕМЕ:

Обновяване на парка Стратеш и Зоопарка, изграждане на Въжения мост.
Възстановяване на Летния театър.
Нова концепция за развитие на една от най-големите пещери в България – Деветашката пещера, и на туристическите услуги на Деветашко плато.
Създаване на допълнително атракции и нова концепция за Ловешката средновековна крепост.
Увеличаване на средствата за издръжка на спортните клубове.
Обновяване на спортната зала, изграждане на нова мултифункционална спортна зала, нов спортен комплекс на открито с лекоатлетическа писта.
Изграждане на общински плувен басейн.
Поставяне на съоръжения за безплатен уличен фитнес и детски площадки.
Облагородяване на терена на старата казарма в центъра на Ловеч в приветливо място за отдих и спорт.

 

Платена публикация по договор