Проливният дъжд през последното денонощие е покачил нивото на река Осъм в Ловеч, но то е останало под критичните стойности. Интензивността на дъжда в Ловеч на 2 юли беше около 25 литра на кв. метър.

Реката в сутрешните часове се беше вдигнала с повече от метър. Няма обаче залети местности и улици, освен в село Стефаново.

Остава обявеният жълт код за Ловеч, както и за още осем области, където има опасност от порой и гръмотевици, съобщават от НИМХ. Другите области са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Пловдив, Пазарджик, София – град и София – област. До четвъртък прогнозата е за възможни следобедни валежи и гръмотевици.

Общинска комисия в Ловеч е направила оглед на щетите от пороя в архитектурния резерват в село Стефаново, където на 2 юли дъждът е повредил пътна настилка, наводнил дворни пространства и довлякъл дървета и кал. Общината ще отправи искане към Междуведомствената комисия по бедствия и аварии при Министерския съвет за отпускане на средства за възстановяване на пораженията. Село Стефаново ще очаква средства от комисията заедно със селата Тепава и Сливек, където по-рано са се появили подобни проблеми с инфраструктурата.

6 коментара

    1. Петър Тодоров сигурно..и при надеждите ни за по добър и достоен живот….

    2. Петър Тодоров притеснен съм за квартала на богатите , че къщите им са близо до осъма

Comments are closed.