europe905121Павлин Иванов

Повече от очевидно е, че не съм гений в никаква област. Но имам претенции да съм сравнително нормален и порядъчно интелигентен. Размишлявайки върху събитията се опитвам да намирам логика, закономерности, зависимости, за да си направя своя анализ, а след това и изводи.

Ударих обаче греда! Има неща, които са по-сложни и са над моите възможности на що годе интелигентен тип. Едно от тези озадачаващи ме събития е евровотът на изборите в община Угърчин.

От една страна имаме шокиращо висока безработица за миналият месец, която е 61,3 %! Това предполага социални проблеми, липса на поминък, липса на квалифицирани и инициативни жители, липса на пари.

 

От друга, малко изборни факти:

Още към 13.00 часа в изборният ден, в община Угърчин избирателната активност е учудващо висока и гражданите са мотивирани да пуснат своя глас – 32.18%. Към 17.00 часа, активността във вота е вече 42,60%, а изборите приключват с близо 47%!

Лично на мен, тези факти ми говорят, че жителите на община Угърчин живо се вълнуват от бъдещето на Европа, споделят европейските ценности , оценяват като важна възможността да гласуват със своя глас в изборите и са особено чувствителни към това, да изпратят най-добрите представители на България в Европейския парламент.

Всичко това е логично и лично аз одобрявам и се възхищавам на мащабното като активност и проевропейското мислене на угърчинци, което се доказва от липсата на сериозен вот за антиевропейско ориентирани партии.

Удивен съм от разбирането на болшинството угърчинци към посланията на партиите, участници в евровота. Много важен детайл за нивото на изборната култура на населението в тази община е, че при вота за БСП, почти няма „техническа грешка“, характерна за цяла България, избрала личността № 15 от Коалиция за България!

Резултатите от изборите са следните:

ДПС – близо 36% от вота

Коалиция за България – 20%

ГЕРБ – малко над 14%

Бареков – 14%

Т.е., жителите на община Угърчин са подкрепили много, много здраво двете управляващи партии, като общо за тях са гласували над 56%! Само резултата за ДПС е повече от резултата на ГЕРБ и ББЦ взети заедно.

Дотук с фактите.

 

Моят непрофесионален анализ, за който обаче имам претенции, че е на база логика, говори, че колкото по-зле, без пари и работа са хората, толкова повече одобряват партиите, които са ги докарали до това дередже. Поне за това говорят резултатите.

Логиката идва от 61,3 % безработица през месец април и 56% вот за управляващите през месец май.

 

И тук мощно удрям гредата!

Не разбирам, какво може да мотивира безработните, живеещи лошо, особено през последният месец април угърчинци, да подкрепят толкова яко БСП и ДПС –  партиите, които през месец април, от близо 1 година управляват държавата!

Съмнявам се причината да е Стокхолмският синдром.

 

Както казах в началото, не съм гений и не ги разбирам тези работи. Ако може, даже, моля ви, помогнете ми в анализа и изводите. Очевидно е, че не мога се справя!

HELP!

12 коментара

  1. Алберт Айнщайн е казал “Лудост: да правиш едно и също нещо отново и отново, и да очакваш различни резултати.” Но тъй като българите са най-умни на света, на всички избори се опитват да го опровергаят.

  2. Не подценявайте Сергей Станишев! Той е истински болшевик и ще изтърпи всичко в името на вашите пари! Той ще стиска зъби, ще трупа омраза и ще подготвя наказание, защото не сте гласували за комунистическата господарска класа! Нямате никаква представа за размера на презрението, което има в това комунистическо ГМО към вас.. Той не ви смята за хора! За него вие сте животни, които той ще бие безпощадно за наказание. Всички ние разочаровахме комунистическото божество, защото искаме свобода и европейско бъдеще за децата си!!!

    Стефан Гамизов

    1. Браво за изказването. Хареса ми.

  3. За рождения си ден Иво Райнов събра три полицейски автомобила.ЧЕСТИТО!!!

  4. oт това си направям един извод 4е наи нарая тука е имало корекции 4естно казано политика не ме интересува затова ми бе6е странно как сее сменило но не се у4удвам от резултата дано да има прогрес за младите и обикновенни хора а не за тия де са с по сто работи и се мранкат 4е нямат пари

  5. НЕ РАЗБИРАМ! ПОМОГНЕТЕ!

    Кое не разбираш? От край време ДПС купуват гласове. Такива са и ББЦ и БСП и ГЕРБ. На тези избори БСП не успяха да купят достатъчни, защото или опорните им точки в преценката за електората / мразя я тая дума/ , който , ще излезе да гласува е грешна или са свършили парите по контра протестите, които почти година издържаха, за да се види “уж” , колко много хора поддържат правителството орешарски. Не един път съм казвала, че другите партии трябва да се поучат от ДПС. Евалата им давам! Браво на тях! Методично, стриктно, дисциплинирано вървят в някакво си тяхно партийно русло, което дава резултат. Друг е въпроса дали е ок за българите. Ма взимайте акъл от тях бе!

  6. Извода е,че щом си беден и затруднен трябва да гласуваш за Боко и компания,че да си по добре – не звучи ли перверзно ? Щом си беден,да гласуваш за замразени доходи,милиционерски произвол и дебелашко и арогантно държание – не звучи ли перверзно ?Щом си беден да гласуваш,че Цветелина Бориславова и Прокопиев да лапат още – това не е стокхолмски синдром,простотия е.

    1. ABSOLUTNO TOCHEN.GOSPODI P.IVANOV SPRETE DA POCENQVATE XORATA.NE MOJETE DA NAKARATE NIKOI DA MISLI KATO BAS.

    2. Мъка, мъка. Не само останаха предимно идиоти в тази държава, но се и размножават.

    3. “Милиционерски произвол” – Вие с какво го усетихте? Има какво да криете и това Ви притеснява? Аз няма какво да крия и не съм усетил разлика в поведението на полицията спрямо мен, обикновения гражданин. Да му мислят мутрите. Между другото – отдавна няма “милиция”, нарича се “полиция”. И отдавна живеем в 21 век, където няма място за безполезни изкопаеми като БСП. Да подчертая – не подкрепям Герб, защото са същите нищожества като БСП/Атака/ДПС и тем подобни партии.

  7. Има логика в горното.
    Бедността (съответно безработицата) е функция от глупостта.
    Малко им е.

  8. Имам някакво предположение: Когато си безработен, не ти се налага да работиш по минимум 8 часа в денонощието; имаш основателна причина да не плащаш сметки, такси… и не на последно място, настане ли предизборно време, си особено ухажван… Започвам да се замислям за следващите избори :))))

Comments are closed.