От ОД на МВР Ловеч информират, че на 25 август около 13.30 ч. в Ловеч, на бул. «Освобождение» с посока на движение към изхода за гр. Левски, 47-годишен, при управление на лек автомобил, не е спрял на червен сигнал на светофарната уредба. Навлязъл е в кръстовището образувано от  бул. «Освобождение» и бул. «Мизия» и е блъснал лек автомобил, движещ се в посока към кв. «Здравец».

При инцидента е пострадал 21-годишния водач на втория автомобил, който е откаран за преглед в ЦСМП-Ловеч. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни.  На нарушителят е съставен акт по ЗДВП.

 47-годишен мъж от Ловеч е задържан за срок до 24 часа в местото районно управление на МВР, след като на 25 август около 15.20ч. е установен да управлява лек автомобил по ул. «Осъмска» в посока центъра на Ловеч след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 3.23 промила. Пробата е направена по надлежния ред с техническо средство «Дрегер тест 7510».

По случая е образувано бързо производство и служителите на РУ Ловеч продължават работа.

 В резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ –Тетевен, 32-годишен мъж от града е установен като съпричастен към нанесени материални щети на лек автомобил «Фолксваген», паркиран пред частен дом в Тетевен. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.