Около 04.00 ч. вчера в гр. Луковит, на кръстовището между ул. “Предел” и ул.”Будовец”, лек автомобил «Ауди» управляван от 28-годишен, неправоспособен мъж от града и пътник 14-годишно момче, при движение с несъобразена скорост на прав участък и суха настилка, водачът е  загубил контрол върху МПС, напуснал е пътното платно и се е ударил последователно в ел.стълб, дърво и противопожарен кран, след което се е преобърнал странично на пътя.

След инцидента водачът и неговия спътник са напуснали автомобила, но малко по-късно 14-годишния младеж сам е посетил ФСМП-Луковит, където е прегледан и е изпратен за последващо лечение в друго болнично заведение. Водачът е в процес на установяване. Работата по случая продължават служителите на РУ Луковит.

В РУ Ловеч за срок от 24 часа е задържан 26-годишен мъж от града, който на 11 декември около 09.30ч. е установен да управлява лек автомобил по ул. «Д-р Съйко Съев» в Ловеч след употреба на наркотични вещества- канабис и матамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.