Неизвестни вандали са потрошили бетонно кошче за отпадъци в Ловеч, намиращо се на бул. „Мизия“ в края на града, срещу паркинга на „Велга Дочеви“.

Инцидентът е станал през нощта срещу 2 април 2021 г.  Актът е израз на грубо, вандалско незачитане на направеното от общината за опазване на чистотата и реда.

Община Ловеч няма да се откаже да обръща внимание на гражданите да опазват околната среда и активно да съдействат за прекратяване на тези безобразия. Вече една година общинският сайт призовава: „Вандализмът е престъпление! Не го толерирайте!“.

По този повод кметът Корнелия Маринова сподели: „Няма да престанем да разхубавяваме града, но наистина е крайно време да се сложи край на подобни безобразия. Чудя се тези хора така ли се държат вкъщи, така ли трошат своите мебели и имущество? Обявявам нашата категорична позиция да се борим с подобно грубо, безпросветно и хулиганско отношение! Искаме нашият град да е чисто и приятно място, където спокойно да живеем. Затова се обръщам към всички жители – не бъдете безразлични към проявите на вандализъм! Само с общи усилия можем да преустановим и ограничим случаите на разрушаване на нашия град!“