От ОД на МВР Ловеч съобщават, че на 12 септември около 20.30 ч. на ул. «Христо Ботев» в Троян, неустановен към момента водач на лек автомобил е блъснал мотоциклетист. При инцидента е пострадал водачът на мотоциклета – мъж на 53 години, който е откаран в болница със счупени ключица и две ребра. По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ Троян продължават работа по установяване на водача на лекия автомобил.

Вчера около 13.45 ч.  на ул. «Търговска» в Ловеч, 37-годишен при управление на лек автомобил на заден ход е блъснал 75-годишна пешеходка, която се е намирала зад автомобила.  Пострадалата е откарана за преглед в болница, а водачът е тестван за алкохол и наркотици, като пробите са отрицателни. Съставен му е акт за нарушение на ЗДвП.

В периода от 09 до 12 септември на територията обслужвана от РУ Ябланица е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 204 МПС и 221 лица, като за установени общо 42 нарушения са съставили 6 акта по ЗДвП и КЗ, 5 акта по ЗБЛД, 3 акта по Наредба 1 на община Ябланица и 28 глоби с фиш по ЗДвП.