От Областна дирекция на полицията в Ловеч информират за трагичен пътен инцидент. 86-годишен пешеходец от с. Микре е починал след пътен инцидент на ПП I-4,  с неустановено към момента превозно средство. Сигнал за инцидента е получен малко след 07.00ч. на 22 септември. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Ловеч.

25-годишен от гр.Пещера е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 21 септември около 12.00 ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо производство и работа продължават служителите на РУ Троян.

В РУ Троян е образувано бързо производство след като на 21 септември около 22.00ч., 50-годишен мъж е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2.48 промила.

Още едно бързо производство за шофиране след употреба на алкохол е образувано в РУ Троян през вчерашния празничен ден, след като 43-годишен от с.Врабево е установен да управлява МПС, с 1.34 промила алкохол в издишания въздух.

И двамата водачи са задържани в РУ Троян за срок до 24 часа.

На 22 септември в РУ Ябланица е образувано бързо производство, след като автопатрул е спрял в района на АМ «Хемус» лек автомобил, с водач 31-годишен мъж от с.Градежница и  в хода на направена проверка е установено, че превозното средство не е регистрирано по надлежния ред.

На 22 септември след проведени оперативно-издирвателни дейности, служители на РУ Троян са установили 56-годишен мъж от града като извършител на кражба на мобилен телефон оставен без надзор пред частен дом в Троян. Работата по случая продължава.

На 21 септември в Тетевен е проведена полицейска операция по широкообхватния метод, с цел подобряване на пътната обстановка в града. Полицейските служители са проверили 23 лица и 18 МПС, като за установени 13 нарушения са съставили 9 глоби с фиш и 4 акта по ЗБЛД.