Карантинирана е  4-б група от ДГ „Радост“ гр. Ловеч по повод положителен резултат  на дете от групата и 11-б клас на  НПГГСД „Сава Младенов“- гр. Тетевен, поради положителен за коронавирус ученик, съобщават от РЗИ Ловеч.

Регистрираната 14-дневна заболеваемост за Област Ловеч към 11.12.2021 е 398 на 100 хил. население.

На 10 декември 2021 на територията на Област Ловеч са диагностицирани 42 случая. От тях за лечение в лечебно заведение за болнична помощ са 8, останалите са на домашно лечение и изолация. От семейните огнища две са с по трима, две  с по двама заболели едновременно, в други четири огнища са регистрирани поредни случаи.

Регистриран е един санитар от Неврологично отделение на МБАЛ „Проф. Д-Р П. Стоянов“ гр. Ловеч. По повод контакта в НО е издадена Заповед на директора на РЗИ за 48 часа карантина на отделението, в което време пациентите със спешни състояния ще се насочват към неврологично отделение на МБАЛ гр. Троян и Неврологична клиника на УМБАЛ гр. Плевен.

Заповед за 48 часово прекъсване на дейността за организиране на противоепидемични мерки е издадена и за Второ мъжко отделение на ДПБ  Карлуково, от където също са диагностицирани положителни пациенти.

Карантинирана е  4-б група от ДГ „Радост“ гр. Ловеч по повод положителен резултат  на дете от групата и 11-б клас на  НПГГСД „Сава Младенов“- гр. Тетевен, поради положителен за коронавирус ученик.

Към 12,00 часа на 11 декември 2021 г. общо диагностицираните случаи в областта са 10 379. Активните случаи са 610, от които 475 на домашна изолация и лечение и 135  хоспитализирани.  Излекуваните лица са 9080, под карантина са 939 души, починалите са 689.

Случаите са разпределени по общини както следва:

За община Ловеч – 18 случая и са: 17сл. за гр. Ловеч и 1сл. за с. Дренов.

 За община Троян – 12 случая – за гр. Троян – 5 случая, за с. Терзийско- 3 сл. и по 1 случай за селата Шипково, Орешак, Патрешко и Балканец.

За община Тетевен – 2 случая – по 1 случай за селата Рибарица и Галата.

За община Луковит – 8 случая – за гр. Луковит – 4 случая и за Карлуково -4 сл.

За община Ябланица – 1 случай

От община Летница – 1 случай  от с. Горско Сливово.

 Няма регистрирани заболели от общините  Априлци и Угърчин.