Габриела Петрова

На изминалото Държавно първенство по хандбал за момичета до 11 години отборът на ХК “Ловеч 98” извоюва 4 тото място .Отборът попадна в предварителна група А заедно с отборите на ХК” Етър 64 “ ХК “Бяла” ХК “Кремиковци” и домакина от ХК “Хасково”.

Отборът стартира с победа над  познатият ни отбор Етър 64 с резултат от 10-6 . Последва доста тежък мач срещу здравият домакински отбор завършил отново в наша полза с резултат18-12. На следващият ден трябваше да победим и отбора на Кремиковци за да излезем от групата. Направихме го убедително. В последният мач трябваше да се изправим срещу бъдещият шампион на България ХК” Бяла”. За съжаление силите на отбора стигнаха за едно полувреме . Така отбора завърши на второ място в група А и трябваше да се изправи срещу победителя от група Б. Така там срещнахме ръстовият отбор на ХК “Шумен”’ 61.

В последният ден от турнира ни чакаше труден мач срещу ХК “Топлика” .Изиграхме го с доста пропуски и така заехме 4 -то място .За Отбора играха Денислава Иванова ,  Адриана Димитрова, Биляна и Гергана Ботеви ,Мария Матеева ,Тамара Хикова ,Рая Кръстева, Кристияна Начева, Виктория Иванова и Вяра Симеонова.

С невероятната си игра в защита Денислава Иванова бе удостоена и със статуетка за “най-добър защитник”. Признание получи и Адриана Димитрова попадайки в “Отбора на звездите”.

Изключително съм доволна от представянето отбора. Отчитайки факта че на финала пътувахме само с 10 състезателки две от които са едва 8 годишни а други две 10годишни  участвайки на финал за момичета 11 годишни  четвъртото  място е невероятен успех! Изказвам искрената си благодарност към родителите на тези прекрасни момичета и на мои лични познати помагайки благодарение на които успяхме да се придвижим настаним и изхраним децата през тези три дни Хасково.