ruskokino1708152На 21 и 22 август от 21:00 ч., във вътрешния двор на бившия Младежки дом ще се проведат традиционните Вечери на руското кино. В двете киновечери ловчалии и гости на града ще имат възможността да наблюдават прожекциите на детския анимационен филм „Княз Владимир“ и военно-историческата драма „Адмирал“.

Детският филм „Княз Владимир“ е създаден през 2006 г. Пресъздава вълнуваща история за отдавна отминали събития, за героични времена на магьосници и богатири, за приятелство и кураж, кървави битки и подли предателства. Младият Княз Владимир поема на поход към Киев, където властва неговият по-голям брат – злият Ярополк. Редом с младия Княз Владимир са неговите верни приятели – богатирът Добриня, малкият Алекша и добрият горски отшелник дядо Боян. Сред битки и премеждия единствено от самия княз зависи дали ще победи големия враг на русите – дивата орда на печенегите.

Военно-историческата драма „Адмирал“ е най-мащабният руски проект за 2008 г. Филмът разказва на света малко позната история от годините на съветската власт. Филм за съдбата на Александър Колчак – офицер от военноморския флот, полярен изследовател, висш адмирал в служба на онази Русия, за която отдава и живота си, признал само една власт, по-силна и от смъртта – любовта.

ruskokino1708151          Вечерите на руското кино се провеждат за втори път като част от програмата на Община Ловеч за честване на 22 август – Освобождението на Ловеч. Кинопрожекциите се осъществяват безвъзмездно със съдействието на Руския културно-информационен център – София.

Comments are closed.