Павлин Иванов

Община Ловеч е прекратила на 20 апр 2021 (вто), 15:48:41 ч. обявената от нея поръчка за строително-монтажни работи по проекта за реконструкция на Младежки дом. В официалният документ, като основания за прекратяването, е посочен чл.110, ал.1, т.5 от Закона за обществените поръчки (ЗОП), който гласи:

Прекратяване на процедурата

Чл. 110. (1) Възложителят прекратява процедурата с мотивирано решение, когато:

  1. са установени нарушения при откриването и провеждането и, които не могат да бъдат отстранени, без това да промени условията, при които е обявена процедурата;“

От Община Ловеч, както обикновено, не са излезли с официално съобщение за съществуващи проблеми или обяснение по темата. Практиката на администрацията на кмета Маринова, видно от пълната тайна за случващото се с похарчените пари за неизградената Спортна зала в „Димитър Димов“, е да се пази тайна и мълчи по всеки неудобен въпрос.

Проектът „Извършване на СМР за преустройство на сградата на Младежкидом Ловеч, за младежки дейности, музейни дейности и дейности на Община Ловеч по проект: „Преустройство насградата на Младежки дом Ловеч, за младежки дейности, музейни дейности и дейности на Община Ловеч“ трябваше да струва 3 392 463,33 лв. без ДДС.

Втората част от дейностите обаче – „Осъществяване на строителен надзор и изготвяне на технически паспорт за „Преустройство и цялостна реконструкция на сградата на Младежки дом“, местонахождение АИР „Вароша“, пл. „Тодор Кирков“ № 1, гр. Ловеч.“ на стойност 50 000 лв. без ДДС не е прекратена.

В нея оферти са подали 17 фирми от цялата страна.