От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че на 17 януари са проведени полицейски операции в Ловеч, Луковит и Троян.  В Луковит полицейските служители са извършили проверка на  3 места за подслон, 4 заложни къщи, както и проверка на 27 лица и 27 МПС. За установени нарушения са съставили 1 акт по ЗБЛД и 5 акта и 14 глоби с фиш по ЗДвП.

В Троян са проверени са 24 МПС и 25 лица, като за констатирани нарушения полицейските служители са съставили 5 глоби с фиш.

В Ловеч полицейските служители са извършили проверка на 64 МПС и 81 лица и са съставили 12 глоби с фиш по ЗДвП.

От полицията съобщават и че на 17 януари около 12.15 ч. в с. Дерманци за полицейска проверка е спрян лек автомобил, с водач 30-годишна жена от с. Торос. В хода на проверката, чрез използване на техническо средство е установено, че водачката шофира след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин.

Жената е отказала да даде кръв за химичен анализ. Задържана е за срок до 24 часа, а в РУ Луковит е образувано бързо производтво по случая.

58-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като вчера е получен сигнал и при последвала проверка, в частен имот в с. Ъглен обитаван от лицето, полицейските служители са открили и иззели незаконно притежавана ловна пушка, с неустановена марка и модел, с монтирана на нея оптична техника.

По случая в РУ Луковит е образувано бързо производство.