obs100613BПостоянните комисии на общинския съвет ще проведат заседанията си за разглеждане на внесените за обсъждане за 53-ата сесия материали на 17 и 18 февруари. На вниманието на всички са предложение на председателя Тихол Тихолов за избиране на зам.-председател на общинския съвет, годишният отчет за изпълнението на Програмата за управление на община Ловеч за третата година от мандата 2011-2015 г. и отчетът-анализ за дейността на Районно управление „Полиция“ за 2014 г.

     Съветниците ще гледат още общинска наредба за подпомагане на деца и ученици с изявени дарби и програмата с мерки към нея. Ще обсъдят две предложения за попълване състава на съвета на директорите на „Общински пазари – Ловеч“ ЕАД.

     Сред другите важни точки е приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Ловеч, касаеща ползването на атракционното влакче, доставено по проекта „Подкрепа за развитие на туристическите атракции в община Ловеч“. Съветниците ще обсъдят още предложение за учредяване на възмездно право на строеж върху имот, частна общинска собственост, за изграждане на 19 гаража в ж. к. „Младост“ чрез провеждане на публични търгове и предложение за даване на съгласие за приемане в собственост от общината на четвъртия имот от бившата казарма с отпаднала необходимост за нуждите на отбраната на страната.

     Във фокуса на вниманието на съветниците са още две предложения за поемане на дълг пред фонд ФЛАГ за финансиране на разходи по два проекта – „Зелена, достъпна и привлекателна градска среда в Ловеч“ и „Подкрепа за развитие на туристически атракции в община Ловеч“, както и съгласуване на стратегическия план за периода 2015-2017 г. и годишния план за дейността на звеното за вътрешен одит в общината за 2015 г.

     На 17 февруари от 11 ч. е първото заседание на комисия – по икономическа политика и евроинтеграция, същия ден от 13 ч. са заседанията на комисиите по бюджет и финанси и по образование, култура, младежта и децата, половин час по-късно започва заседанието на комисията по здравеопазване и социални дейности, в 14.30 ч. заседава комисията по устройство на територията, комунални дейности и околна среда и в 15.30 ч. – комисията по общинска собственост. На 18 февруари от 13 ч. заседание ще проведе комисията по правно-нормативни въпроси.