На 12-ти и 13-ти май тържествено бяха изпратени дванадесетокласниците от випуск 2022 година от тетевенските гимназии – НПГГСД ,,Сава Младенов“, СУ ,,Георги Бенковски“ и ПГ по СЕУ. Училищните дворове на учебните заведения за последен път събраха бъдещите абитуриенти с техните учители, съученици и приятели.

Церемониите по изпращане на зрелостниците бяха придружени от специално подготвени програми, слова и приветствия от страна на директори, учители и официални гости.

За да поздравят завършващите, кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, Мария Стойчева – председател на ОбС – Тетевен и Петя Вълова – гл. експерт „Образование“ посетиха НПГГСД ,,Сава Младенов“. Г-жа Стойчева и г-жа Вълова бяха гости и в СУ ,,Георги Бенковски“, като председателят на Общинския съвет посети и ПГ по СЕУ.

Ето че дойдоха едни от най-дългоочакваните дни за Вас – денят на Вашето завършване и денят на Вашия бал. Сигурна съм, че тези събития ще останат в сърцата Ви като един красив и незабравим спомен, към който ще се връщате през годините с умиление. Това каза д-р Бояджиева в своето слово към учениците на НПГГСД ,,Сава Младенов“.

Сигурна съм, че повечето от Вас с нетърпение са бързали да стигнат до този ден, но не забравяйте, че именно абитуриентският бал слага края на стария и отваря пътя към новия Ви живот. Живот, в който все по-често ще ви се налага да взимате важни решения и да предприемате стъпки, които биха могли да го променят. Нека тези решения бъдат водени от значимите неща, които сте научили в училище и от безценните съвети на Вашите учители и родители, каза още д-р Бояджиева.

Бъдете здрави, целеустремени и заредени с положителни мисли. Имайте смелостта да мечтаете и куража да сбъднете мечтите си, завърши кметът.