От Областна дирекция на полицията в Ловеч информират, че в РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 44-годишен мъж, който на 01 октомври около 17.00ч. е установен да управлява лек автомобил по ул. «Осъмска» в Ловеч след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2.44 промила. Работата по случая продължава.

30-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 3 октомври около 13.45ч. е установен да управлява лек автомобил без да притежава свидетелство за правноуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая в РУ Луковит е образувано бързо производство.

41-годишен е задържан в РУ Тетевен след като на 01 октомври непосредствено преди полицейски служители да му извършат проверка е изхвърлил на земята пакетче с прахообразно вещество, с бруто тегло 1 грам. При тестване на веществото с полеви наркотест, то е реагирало положително на метамфетамин. По случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и работата продължава.

През почивните дни във връзка с откриването на ловния сезон, полицейски служители са извършили проверка на 7 ЛРД в селата Васильово, Терзийско, Шипково, Малиново, Прелом, Абланица както и в гр.Троян. Служители на районните управление в Тетевен, Ловеч, Ябланица и Троян са проверили 95 ловци относно издадените им разрешения за съхранение, носене и употреба на огнестрелно оръжие. Не са констатирани нарушения на ЗОБВВПИ, ЗЛОД и ППЗЛОД.