Тази вечер от 18:00 часа, едно нови и много различно читалище ще представи пред ловчалии интересни си проекти и дейности. НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ИЗКУСТВО-2022″ и хората, които стоят зад неговото основаване и развитие – Мирослав Стоянов, Доротея Динкова, Росица Тодорова и Вергиния Христова представиха вчера в Националния пресклуб на БТА в Ловеч дейностите, с които хората от Ловеч ще могат да се запознаят още днес, на официалното откриване.

Искаме да предложим нещо различно, нещо уникално за града и неговите жители. Това каза в началото на пресконференцията Председателя на читалището Мирослав Стоянов. Читалището ще бъде пристанище на хората, които имат вкус и съвременно мислене. Дейностите, които ще се развиват, са духовно бижу за малки и големи. Това, което се среща в световното изкуство, ще бъде приложено в град Ловеч.

НЧ „Изкуство 2022 г.“ ще предложи няколко дейности: управление на дрон – снимане и създаване на тематични късометражни видеофилми; фотография; дамска формация „DA CAPO“; поп и джаз пеене; арт работилница „С Роси“; театрална школа „Сцената“, солфеж и елементарна теория на музиката; спортни, латиноамерикански и стандартни танци; рисуване и вино; онлайн радио „Изкуство“.

Част от читалищното настоятелство е и Албена Йончева, а секретар – Моника Дончева.

Доротея Динкова каза, че неслучайно са се насочили в сферата на изкуството.  Смятаме, че всеки човек има нужда от изкуство и това носи удовлетворение, естетическа наслада и развитие. За нашите деца заниманията с изкуство са задължителни, за да се развиват като знаещи и можещите съвременни млади хора. Динкова ще води заниманията на дамската вокална формация, както и солфеж и елементарна теория на музиката.

Тя добави, че в читалището ще работят професионалисти. Евгения Цачева ще води театралната школа. Таня Димкова, преподавател от Велико Търново, ще преподава спортни, латиноамерикански и стандартни танци, а Яница Русева, също учител от старата столица, ще подготвя желаещите да включат в групата за поп и джаз пеене.

Росица Тодорова представи дейностите, които тя ще води – артработилница „С Роси“ и рисуване и вино. Целта е да се по забавен начин да се развиват различни умения и качества.

Мирослав Стоянов ще е ръководител на останалите занимания, сред които и онлайн радио.

Читалището има намерение да кандидатства и по различни проекти и програми, за което ще отговаря Вергиния Христова. Тя благодари на партньорите, съмишлениците и дарителите, помогнали новата културна институция в Ловеч да стане факт.

Тази вечер от НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ИЗКУСТВО-2022″ , освен представяне на всяка една от своите дейности, са подготвили и интересна програма и демонстрации.

Откриването е от 18.00 ч. в залата на читалището на ул. „Стефан Караджа“ № 3, непосредствено до OFFICE 1