Предстои провеждане на третия етап от Национална АНТИСПИН кампания, с който всяка година в третата неделя от м. май се отбелязва Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН (International AIDS Candlelight Memorial). Тазгодишното мото на международната кампания е: „Помним! Приемаме! Подкрепяме!“.

Кампанията има за цел да почете паметта на жертвите на ХИВ/СПИН и да насочи вниманието към този обществен проблем като повиши обществената информираност за ХИВ и да отбележи, че превенцията, лечението, грижите и услугите за подкрепа на лицата с ХИВ са достъпни за всички, които се нуждаят от тях.

Регионална здравна инспекция Ловеч организира бдение, като акт на съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН, в което да се включат и гражданите на Ловеч. Бдението ще се състои в гр. Ловеч на 19 май 2024 г. от 20.00 до 21.00 часа пред сградата на Драматичен театър Ловеч, като за целта организаторите са подсигурили свещи.

Всички граждани, желаещи да изразят съпричастността си към засегнатите от болестта и към проблема ХИВ/СПИН, могат да се включат във вечерното бдение на 19 май и като запалят свещ на прозореца на домовете си в 21.00 ч. като знак на почит към жертвите на СПИН и подкрепа на близките им.