От ОД на МВР Ловеч съобщават за трагичен инцидент. На 04 октомври в 09.10ч. в РС ПБЗН-Тетевен е получен сигнал за възникнал през нощта и впоследствие самозагасил се пожар в къща в града, на ул. «Равни камък». На мястото на произшествието, в хода на извършения оглед е открит трупа на 88-годишен мъж, обитател на имота.

По първоначална информация пожарът е предизвикан от незагасена цигара. По случая е образувано досъдебно производство и РУ Тетевен продължава работа.

От полицията информират и за кражба. На 04 октомври в РУ Троян е получен сигнал, че от наследствена къща в града са отнети медни съдове, порцеланов сервиз, храсторез и метална коса. Собственикът е съобщил, че къщата последно е била посетена на 12 септември. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

20-годишна от Тетевен е задържана за срок до 24 часа в местното районно управление, след като на 04 октомври около 22.30ч. при управление на лек автомобил в града е спряна за полицейска проверка и е установено, че шофира след употреба на метамфетамин. По случая е образувано бързо производство и работа продължават служителите на РУ Тетевен.