lekar1909121  От РЗИ Ловеч информират, че през периода от 21 до 27 октомври 2013г. включително на територията на Ловешка област са регистрирани следните заразни заболявания :

                     Варицела – 7 случая, при 14 за предходната седмица. Заболелите са от ЦДГ „Зора” и ОУ „Св. Кирил и Методий” гр.Ловеч и ОДЗ „Мир” гр. Троян

           Скарлатина – 3 случая на деца от ЦДГ „8-ми март” и предучилищна група на НУ „Христо Ботев” гр.Троян, при 1 за предходната седмица.  

          Туберкулоза – 1 случай на мъж от гр.Угърчин, при 0 за предходната седмица   

         Чревни инфекции

            Ротавирусен гастроентерит – 1 случай, срещу 2 за предходната седмица. Заболяването е на две годишно неорганизирано дете от с.Галата

             Острите респираторни инфекции за гр. Ловеч бележат леко снижение, като е регистрирана заболяемост 57,39 на 10 хил.население, при 79.26 на 10 хил. за миналата седмица.        

             За периода здравните инспектори на РЗИ Ловеч извършиха проверки в обекти на територията на Ловешка област, за спазване забраната за тютюнопушене в закритите обществени места, в помещенията с обособени работни места и на някои изчерпателно изброени в закона открити обществени места. Проверени бяха 85 обекта, в които не бяха констатирани нарушения.