Когато суетата на деня вече е отминала, е време да се настаним на удобния диван и да се отпуснем – настъпва времето на пижамата. Ако този елемент от домашните дрехи е подарен с вкус и любов, то идеята за такава изненада е чудесна.

Пижама може да подарите на силната си половинка по всякакъв повод – на рождения ден, на Коледа, на Деня на влюбените. С една дума – този подарък е универсален.

Потърсете разнообразие, мили дами, преди да направите своя избор. Този аспект не е еднозначен. От една страна съществува един богат асортимент, представен от съвременната текстилна промишленост, който ще задоволи всякакви търсения. От друга страна, колкото по-богат е изборът – толкова по-труден е той.

Що се отнася до оригиналността, независимо от очевидните си преимущества, този подарък не е включен в топ листата на подаръци за мъже.

Преди да подарите пижамата на своята силна половинка, трябва да я купите, а това съвсем не е лесна задача. Има много тънки моменти в нея. Трябва да се отчетат различни деликатни нюанси. Модел, разцветка и материал – трябва да се изберат много внимателно. Обикновено за мъжете традиционен вариант е памучен комплект на ленти или костюм от плътна коприна. Сезонът, през който се дава подаръкът, също има значение за избора. Ако времето е студено – пижама от топла материя като памук, флис, плюш, полар. Ако е горещо лято – тънък трикотаж или коприна за летен комплект за сън.

И още един тънък момент – не забравяйте да съхраните касовата бележка. Даже и добре да знаете размера на любимия, винаги са възможни грешки.

Какво не трябва да забравят дамите, преди да дадат своя подарък. На първо място – опаковката. Тя може да е опаковъчна хартия, превързана с красива лента,  може да е в пакет с подходяща рисунка, или красива кутия. Не забравяйте и оригиналния поздрав. И като добавъчен подарък към пижамата могат да се добавят чехли, превръзка за здрав сън, набор с масла или лосиони за тяло, или пък балсам с успокояващ ефект.

А , ако сте подарили на любимия си мъжка секси пижама, то допълнете подаръка с бутилка скъпо шампанско и свещи.