Дариха нова операционна маса за ловешката многопрофилна болница “Проф. д-р Параскев Стоянов”. Дарението пристигна на 5 юни 2020 г. и е на стойност 26 100 лева с ДДС, съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Румяна Нановска. Всички присъстващи лекари и медицински служители сърдечно благодариха за новата придобивка.

Медицинската апаратура отива в Ортопедотравматологичното отделение с началник д-р Георги Генов. Това е модерна електрохидравличната операционна маса с много функции, подходяща за ендоскопска и обща хирургия, гипскология, урология и ортопедия.

Новата операционна маса е част от техниката и консумативите, които се доставят с дарените 267 300 лв. Както сме писали, сумата бе събрана за периода от 26.03 -06.04.2020 год. от група дарители от цялата Ловешка област. В групата влизат 21 фирми от Ловеч, три фирми от Троян, две фирми от Летница, една фирма от Тетевен и три физически лица, в това число и служители на окръжна институция. Голямата част от дарителите изрично са пожелали анонимност, съобщиха от болницата.

Със събраната сума бяха договорени, авансирани или заплатени медицински консумативи и оборудване, чието право на ползване безвъзмездно, безусловно и безсрочно е отстъпено на МБАЛ Ловеч.

Ръководството на Община Ловеч сърдечно благодари на всички дарители – от най-крупните фирми до последния гражданин, които са отделиха средства за борба с коронавируса. Така бизнесът показа, че има голямо сърце и прави всичко възможно да осигури живoтocпacявaщ буфер за непредвидени ситуации. Така се осигуряват условия за нормална и безопасна работа в отделенията.

„Даренията са изключително нaврeмeннa пoмoщ, особено като знаем, че тaзи инициaтивa води след себе си и ощe дaритeли. Този жест на солидарност за нас е изключително важен, защото разширява границите на човечността, счита кметът Корнелия Маринова.