Павлин Иванов

На вчерашното заседание на Общински съвет Ловеч е разгледано искането на кмета Корнелия Маринова за повишаване на нейната заплата с 10%.  Предложението беше внесено от градоначалника заедно с предложение за повишаване на заплатите на кметовете на населените места и кметските наместници.

В предложеното за гласуване решение от кмета на община Ловеч, е поискано нейната основната месечна работна заплата като кмет на Община Ловеч, считано от 01. 01. 2021 г. да бъде в размер на 2904 лв.

Очевидно, по-голямата част от съветниците не са били съгласни с това и по предложение на Калин Кръстев ВМРО повишението трябва да бъде по-голямо, а именно – 20%.Направеното предложение от Кръстев е срещнало подкрепата на по-голямата част от съветниците и те са одобрили основната заплата на Маринова да стане 3168 лева, считано от 1 януари 2021 г. Важно е да се отбележи, че това е само основна заплата. Към нея има надбавки.

Според това решение, може да се приеме, че мнозинството съветници в Ловеч смятат работата на кмета за успешна и допринасяща за развитието на Ловеч и 34-те села от общината.