От ОД на МВР Ловеч съобщават, че на 17 ноември в РУ Угърчин се е явил 87-годишен жител на с.Лесидрен, който е обявил личния си автомобил за издирване. Полицейските служители са установили, че в началото на месеца мъжът е самокатастрофирал на път 401- 4+400км., като до 13 ноември превозното средство е било на мястото на произшествието, а на 17 ноември е установена липсата му.

Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които превозното средство е открито в с.Галата, на поляна зад частен дом и без регистрационни табели.  На място е извършен полицейски оглед, след което автомобилът е иззет, а 46-годишен мъж от с.Български извор е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, като съпричастен към противозаконното отнемане.

По случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 17 ноември, на територията на Тетевен е проведена специализирана операция за проверка на лица и автомобили осъществяващи таксиметров превоз на хора в нарушение на действащото законодателство. В хода на предприетите действия, полицейските служители са установили два леки автомобила, с водачи на 39 и 37 години, за които има данни, че са извършвали нерегламентиран превоз на пътници без необходимите разрешения за извършване на дейността. По случаите в РУ Тетевен са образувани две досъдебни производства и работата продължава под ръководството на РП Ловеч ТО-Тетевен.

На 17 ноември около 14.20 часа, на ул. «Ген. Карцов» в Троян, 30-годишен при управление на лек автомобил на мокър път е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в дървена врата на частен дом. След произшествието водачът е напуснал мястото на инцидента, но малко по-късно е установен. Изпробван е с техническо средство за наличие на алкохол и наркотици, като пробите му са отрицателни. Съставен му е акт за нарушение на ЗДвП и протокол за ПТП.

31-годишен от с.Кирчево е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 19 ноември около 16.00ч. при управление на лек автомобил по бул.«България» е спрян за полицейска проверка и пробата му за наркотични вещества е отчела положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. Мъжът е дал и кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в РУ Ловеч и работата по случая продължава.

На 19 ноември около 15.15ч. в с. Брестница, 24 годишен местен жител при управление на лек автомобил е навлязъл с несъобразена скорост в района на бензиностанция и се е ударил в търговски обект разположен в зоната. Установено е, че водачът е неправоспособен, а при тестване с техническо средство за употреба на алкохол е отчетен резултат от 1.88 промила в издишания въздух. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а по случая в РУ Ябланица е образувано бързо производство.

На 17 ноември около 14.45ч. на първокласен път I-4 при километър 37+900, 54-годишна жена при управление на лек автомобил по мокър път е загубила контрол над превозното средство, напуснала е пътното платно и се е преобърнала. След произшествието жената е откарана за лечение в болница в Плевен. Пробата й за алкохол е отрицателна, съставен е акт за нарушение на ЗДвП.

54-годишен от Ловеч е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление, след като на 17 ноември около 18.40ч. при управление на лек автомобил по бул.«Мизия» е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол е отчела 1.38 промила в издишания въздух.  Водачът е дал и кръвна проба за анализ. По случая в РУ Ловеч е образувано бързо производство и работата продължава.

В РУ Тетевен е образувано досъдебно производство след получен на 18 ноември сигнал, че от товарен автомобил, паркиран пред частен дом в с.Рибарица са отнети две гуми с джанти и свързващите ги гайки, както и резервна гума с джанта. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Тетевен, като съпричастен към кражбата е установен 57-годишен местен жител, а отнетите вещи са открити, иззети и върнати на собственикът им. Работата по случая продължава.