На 10 октомври около 14 часа на път II-35 в района на с. Лешница, 37-годишен от Троян при управление на мотоциклет е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е обърнал в храсти. Водачът е откаран в болница с фрактури на ключица и ребра. Пробата му за алкохол е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДвП.

29-годишен от Ловеч е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 10 октомври около 21.30 ч. е установен да управлява лек автомобил по ул. «Княз Имеретински» в града след употреба на наркотични вещества. Мъжът е дал кръвна проба за химичен анализ. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В област Ловеч полицейската операция за противодействие на битовата престъпност и превенция на политическите права на гражданите продължава: 

Луковит – през вчерашния ден полицаи от РУ Луковит са извършили проверка на 4 заложни къщи и 3 търговски обекта на територията на общината. В хода на предприетите действия и след преглед на документацията не са установени данни за действия срещу политическите права на гражданите или за престъпления свързани с отпускане на кредити и опрощаване на дългове.

Тетевен – в периода от 7 до 10 октомври полицейски служители са извършили проверка на 138 лица и 126 МПС, като за установени общо 32 нарушения са съставили 4 акта и 26 глоби с фиш по ЗДвП и 2 акта по ЗБЛД.

Ябланица – служители на местното районно управление са извършили проверка на три заложни къщи, като нарушения не са констатирани.

Троян – проверени са 9 търговски обекта на територията на Троян и Априлци, 109 МПС и 139 лица, като за установени нарушения полицейските служители са съставили 4 акта и 51 глоби с фиш по ЗДвП и са извършили 14 проби с техническо средство на водачи на МПС за употреба на алкохол. Установен е 1 водач с проба над 0.5 промила в издишания въздух.

Ловеч – полицейските служители са извършили проверка на територията на областния град и в с.Дойренци. Проверили са 2 заложни къщи, 10 търговски обекта, 3 игрални зали и 4 обекта за отпускане на бързи кредити – няма установени нарушения. Полицаите са извършили проверка и на 74 лица и 37 МПС, като са съставили 2 акта и 24 глоби с фиш  по ЗДвП и са връчили 4 ел.фиша.

Угърчин – полицейска операция е проведена на територията на с.Каленик, като са проверени 7 МПС и 16 лица. Няма установени нарушения.

На 10 октомври около 17 часа е получен сигнал от служители на РДГ-Ловеч, че в землището на с.Катунец се извършва незаконна сеч. Към мястото е изпратен екип на РУ Угърчин и представители на РДГ, като в частен имот са установени четирима мъже, на възраст от от 15 до 22 години, както и четири каруци натоварени с дърва /общо около 5 пространствени м3/ от видовете цер и благун и 3 резачки, с които е извършена сечта. За установените нарушения са съставени актове от служителите на РДГ-Ловеч.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.