На 31 май около 07.00ч. в Ловеч, на бул. “Мизия” на кръстовището с улица “инж. Никола Василев”, 57-годишен при управление на лек автомобил и движение в дясната лента по бул.”Мизия”, при десен завой в посока улица “Инж. Никола Василев” се е ударил в мотоциклет, с водач 47-годишен мъж.

В резултат на сблъсъка е пострадал мотоциклетистът, който е откаран в болница с фрактура на ребра. Двамата водачи са тествани за алкохол и наркотици, като с положителен резултат е само пробата за наркотици на водача на лекия автомобил. Мъжът е дал кръвна проба за химичен анализ.

По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служителите на РУ Ловеч.

На 01 юни около 01.00 ч. в с. Български извор, полицейски автопатрул на РУ Тетевен е спрял за проверка лек автомобил с водач 45-годишен от с. Галата. Мъжът е тестван за алкохол, като пробата направена с техническо средство е отчела 1.83 промила в издишания въздух.

Водачът се е възползвал от правото си и е дал и кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а по случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство.

24-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Угърчин, след като на 01 юни около 11 часа при управление на лек автомобил по ПП I-4 км. 39+400 е спрян за полицейска проверка и при тестване за алкохол и наркотици, пробата за алкохол е отчела 0.26 промила в издишания въздух, а тази за наркотици е реагирала положително на бензодиазепин.

Водачът е дал кръвна проба за анализ. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 01 юни на територията на областта са регистрирани 4 пътно-транспортни произшествия, при които са нанесени материални щети по превозните средства и леко са пострадали 4 човека. Пробите за алкохол и наркотици на водачите и при четирите произшествия са отрицателни.

На 02 юни около 11.30ч. на път в землището на с.Стефаново, 35-годишен, неправоспособен при управление на мотоциклет без регистрационна табела е загубил контрол над превозното средство и се е блъснал в крайпътно дърво. При произшествието е пострадал водачът, който е откаран за преглед и лечение в болница. Пробата му за алкохол е отрицателна. Съставени са му два акта за нарушение на ЗДвП.

20-годишен е пострадал леко при пътно-транспортно произшествие, след като на 02 юни около 22 часа при управление на лек автомобил на път III-301 край с.Умаревци е загубил контрол над превозното средство и се е блъснал в дърво. Водачът е изпробван за алкохол, като пробата му е отрицателна. Съставен му е акт за нарушение на ЗДвП.