Доброволци от трите средни училища на град Тетевен, на БМЧК – Тетевен, зарадваха жителите на града като украсиха арка с червени и бели балони и раздадоха мартеници по повод Баба Марта, с пожелания за здраве и щастие. Доброволците и дори самата Баба Марта закичиха с мартеници кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева и си пожелаха много здраве, щастие и незабравими мигове с любимите хора.

Доброволци БМЧК-Летница и ученици пък от гимназиален етап на СУ „Бачо Киро“, гр. Летница завързаха ръчно изработени мартеници на всички ученици, учители, служители и гости на училището с пожелание за здраве и късмет. Честита Баба Марта и нека „нишката да не се къса“!

С Баба Марта и месец март се свързват много обичаи и празници, посветени на идващата пролет. Най-известният обичай, свързан с Баба Марта, е закичването на хора и млади животни с мартеница (усукани бяла и червена нишка) на 1 март – денят на пристигането на Баба Марта. През целия месец се извършват обреди за гонене на змии и гущери, както и гадания, свързани с някои прелетни птици.