На 3 април завърши турнирът за КУПА ЛОВЕЧ за деца, родени след 01.01.2006 г., победител стана „Ботев“ (Пд), който надделя над „Литекс“ (Лч).

Тридневното състезание (1 – 3 април) премина сизключително зрелищни двубои, изпълнени с единоборства и майсторски изпълнения.

Във финалната среща на Градски стадион пред триста зрители се изправиха домакините от „града на люляците“ ФК “Литекс Ловеч”-гр. Ловеч и ПФК “Ботев”-гр. Пловдив. Канарчетата, водени от своя треньор Милен Кунчев, нуждаещи се само от победа, за да бъдат първи, излязоха мотивирани да докажат , че не случайно се считат за най-силният отбор в тази възраст в България.

Оранжевите също излязоха пределно мобилизирани. Мачът беше напълно равностоен с положения и пред двете врати. В края на първото полувреме след сто процентова засада жълтите в този мач отбелязаха гол, който съдиите след дълги консултации зачетоха. Но на записът след мача се вижда , че играчът, отбелязал гол, е в явна засада. Малко след това обезверените и разконцентрираните играчи на домакините бяха изненадани с едно прехвърлящо подаване и неразчетено излизане на вратаря. Така с прехвърлящ удар играч на гостите отбеляза и втория гол в този мач. Така завърши първото полувреме.

Второто полувреме момчетата от „града на люляците“ се опитаха да обърнат резултата, но по-високата класа на гостите си пролича в тези минути. След извършените смени в отбора на ФК “Литекс Ловеч” нивото на качествен футбол рязко спадна и така резултатът остана непроменен до края.

ФК “Ботев” (Пд) се поздрави с успех 2:0 и спечели първото издание на КУПА “Ловеч”.
Всички участващи отбори изказаха благодарност за отлично организирания турнир, прекрасните условия за игра и благодарност на хотел “Ловеч” за гостоприемството и отличната храна.
Главният спонсор на турнира е Община Ловеч, а кметът Корнелия Маринова закри турнира с думи на благодарност за високия спортен дух на всички участници. Тя награди най-изявилите се играчи и връчи купа на победителя. Заради отличното представяне на ловешките момчета кметът обеща да награди отбора с пълна футболна екипировка.
За ФК “Литекс Ловеч” играха: Петко Тончев, Дамян Цонев, Стефан Йорданов, Валентин Иванов, Николай Стоев, Преслав Велчев, Марио Наков, Ивайло Денчев, Максимилян Симеонов, Кирил Георгиев, Даниел Нейков, Пламен Николов, Александър Кожухаров, Ферджан Мехмедов, Преслав Петров, Виктор Василев, Александър Чорбаджиев, Юлиян Дичев, Мартин Попов. Старши треньор Веселин Симеонов.

Ето всички резултати и класирането:
01.04.2019г Литекс-ЦСКА-1:0
Сините камъни-Ботев-0:1 02.04.2019г. Литекс-Сините камъни-1:0
Ботев-ЦСКА-0:0
03.04.2019г. ЦСКА-Сините камъни-2:1
Литекс-Ботев-0:2

Крайно класиране:

1.Ботев Пд-7 т.
2.Литекс Лч-6 т.
3.ЦСКА Сф-4 т.
4.Сините камъни Сн-0 т.