На 31 октомври 2018 г. от 14:00 ч. в голямата зала на Община Велико Търново ще се проведе дискусия с млади хора под надслов „Накъде отива Европа?“, организирана от Бюрото на Европейския парламент в България. Това е третият от серия младежки дебати, имащи за цел да предоставят платформа на младите хора да изразят своите виждания и очаквания, свързани с бъдещото развитие на Европейския съюз.

В събитието ще вземат участие членовете на Европейския парламент Ева Майдел (ЕНП) и Светослав Малинов (ЕНП), както и доц. д-р Иво Инджов, преподавател в катедра „Журналистика и връзки с обществеността“ на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Модератор на дебата ще бъде Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България.

Дебатът ще се проведе на 31 октомври 2018 г., сряда, в голямата зала на Община Велико Търново (вход откъм Лоби-бара), от 14:00 до 15:30 ч. под формата на дискусия с кратки встъпителни изказвания на участниците в панела и въпроси от публиката.

Основните теми са:

‒         Как ще се отрази излизането на Великобритания от ЕС?

‒         Какви приоритети да бъдат заложени в следващия европейски бюджет?

‒         Какви са рисковете от дезинформацията в европейски контекст?

‒         Какви промени искат да видят в Европа младите хора след изборите за Европейски парламент догодина?

Моля да се регистрирате за участие до 10:00 ч. на 30 октомври на http://epgplus.eu/qfcu.

Събитието е третият от серия младежки дебати, имащи за цел да бъдат обсъдени предизвикателствата пред ЕС в средносрочен план и да предоставят платформа на младите хора да изразят своите виждания и очаквания относно бъдещото развитие на европейския проект.

Следващите градове, където ще се проведат младежки дебати, са Габрово (на 16 ноември) и Варна (на 23 ноември). В началото на 2019 г. резултатите от всички тези срещи ще бъдат обобщени на един голям младежки форум в столицата, който ще очертае очакванията на младите българи за изборите за Европейски парламент през май същата година.