Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов връчи ежегодната персонална награда-барелеф „Св. Иван Рилски”, за професионален принос в Ловеч, на д-р Стелиана Стефанова Димитрова. Това стана на тържествена церемония вечерта на 20.10.2020 г. в Ловчанското читалище „Наука – 1870 г.“ Церемонията за връчване на почетното отличие на Община Ловеч се провежда за 13-та поредна година. Още в началото Корнелия Маринова – кмет на Община Ловеч, обяви минута мълчание в памет на загиналите медицински лица в борбата с коронавируса.

Връчвайки наградата, министър Ангелов заяви: „За мен беше чест и удоволствие да съм сред вас, сред толкова много колеги, чувството е, че съм си у дома. Това, което виждам като резултати, се дължи на труда на всички нас“.

Петър Цолов, председател на Общински съвет Ловеч, връчи поощрителна награда на д-р Минко Добринов Хаджийски, лекар по дентална медицина на свободна практика в Ловеч.

Поощрителна награда имаше и за д-р Върбан Чанев Стоянов, но понеже той отсъстваше, тя бе получена от д-р Велислав Тодоров председател на лекарската колегия. Връчи я Цветан Георгиев, зам.-кмет на Община Ловеч. Д-р Върбан  Стоянов е инвазивен кардиолог. Наградите са грамоти и живописни платна от художниците Паола  Стоева „Атмосферата Вароша“ (за д-р Стоянов) и  платното „По улиците на стария град“ на Николай Ханзъров  (за д-р Хаджийски).

Със своя заповед кметът на Ловеч удостоява МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД – гр. Ловеч с  Почетен знак на Община Ловеч. Мотивите са за изключителен принос в активното лечение, възстановяване и укрепване на здравето на населението, навременните реакции и мерки в борбата с ковидепидемията и за издигане престижа на Ловеч.

Кметът Корнелия Маринова връчи почетния знак на д-р Румяна Нановска, директор на болницата и на д-р Атанас Атанасов от съвета на директорите.

Кметът каза:  „Питах се как можем да изразим човешкото си признание към хората с белите престилки. В деня на българския лекар трябва да намерим формата на един широк израз на истинската ни благодарност към лекарите и медицинските лица. И тази награда тази вечер е такъв израз на чувствата ни на благодарност“.

Кметът Корнелия Маринова съобщи и за още една национална награда за д-р Силвия Моева от „Спешна помощ”, като плакетът ще пристигне следващите дни.

Сред гостите на събитието бяха още д-р Анета Винева – директор на Регионална здравна инспекция – Ловеч, д-р Антонио Маринов – директор Районна здравна осигурителна каса – Ловеч, лекари, стоматолози, медицински специалисти и граждани. Организатор на събитието е Община Ловеч, съорганизатори са:

Регионална здравна инспекция – Ловеч.

Районна колегия на Български лекарски съюз – Ловеч

Районна колегия на Български зъболекарски съюз – Ловеч

Регионалната колегия на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи – Ловеч.

ВИЗИТКИ

Д-Р СТЕЛИАНА ДИМИТРОВА е родена в гр. Угърчин. Завършва висше образование през 1985 год. във  ВМИ – Плевен. Придобива специалност „Нервни болести“ през 1989 г.

Д-р Димитрова е с дългогодишна практика в болницата в Ловеч – както като лекар в отделение, така и като специалист в доболничната  помощ.

От 2018 год. е началник на неврологичното отделение към МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД – гр. Ловеч.

Професионализмът,  с който  подхожда към пациентите и колегите, е едно от качествата й, изградили авторитета и доброто й име при упражняване на лекарската професия.

 

Д-р Минко Добринов Хаджийски е роден в гр. Ловеч. Учи в Математическа гимназия „Юри Гагарин“ – гр. Ловеч. През 1987 г. завършва стоматология в МА – гр. София. Има студентска специализация в Стоматологичен университет, гр. Москва, Русия.

Д-р Хаджийски завършва две специализации в Медицински университет Берн,  Швейцария: по орална хирургия при проф. Бертхолд и по имплантология при проф. Шрьодер.

Между 1992 и 98 г. е стоматолог в специализиран кабинет за хора с увреждания към ТПК – Ловеч. След това е ординатор в Хирургично отделение на Окръжна стоматологична поликлиника в нашия град.

От 2000-та година д-р Минко Хаджийски е лекар по дентална медицина на свободна практика в Ловеч.

 

Д-р Върбан  Стоянов завършва Математическа гимназия в гр. Казанлък, а през 1997 г. медицина в Медицински университет в София.

В началото е лекар в ЦСМП – гр. Самоков, в МБАЛ гр. Пирдоп, е лекар-ординатор в Отделение по Вътрешни болести.

От 2002 г. до 2008 г. е специализант по Вътрешни болести в Университетска болница „Св. Анна“ , гр. София.

Специализант по Кардиология в Университетска болница «Св. Екатерина» – гр. София.

Придобита специалност «Кардиология».

Магистър по Здравен мениджмънт от МУ София.

Инвазивен кардиолог в УМБАЛСМ «Пирогов» гр. София, Кардиологично отделение, сектор по Инвазивна кардиология.

От февруари 2013 г. до момента е Инвазивен кардиолог в Болница «Токуда» гр. София, Кардиологично отделение, сектор по Инвазивна кардиология.

От февруари 2010 г. е Началник на Инвазивна лаборатория  СМДЛ  «Кардиолайф» – гр. Ловеч, а от септември 2017 г. Д-р Върбан  Стоянов е Началник  кардиологично и инвазивно отделение при МБАЛ „Кардиолайф” ООД  Ловеч. Член на Българската асоциация по кардиология. Член на Европейската асоциация по кардиология