177godini_levski1807142С тържествен ритуал по поднасянето на венци и цветя на паметника на Апостола на свободата Ловеч отбеляза днес 177-годишнината от рождението на Левски, информират от Областна администрация.

Главната заслуга на Левски е изграждането на Вътрешната революционна организация, с което превърна българите от кротка рая в съвременен народ с дръзки претенции за независимост. Това посочи в словото си областният управител Милко Недялков. Той подчерта, че Левски е всепризнатият лидер на българското национално-освободително движение в епохата на Възраждането, образец на ръководител и всенароден кумир. „Когато кажем Левски, казваме, че сме българи. Защо Левски? Това е нашата национална тайна“ – каза още Недялков и призова ловчалии „да бъдем горди, че той избра града ни за столица на Привременното правителство“.

„Ако йеродякон Игнатий дойде днес при нас, няма да ни говори лицеприятно, ще ни каже истината за нас, колкото и да е болезнена. Ще ни укори, че правим малко за това християнските добродетели да бъдат въплътени в душите ни.“ Тези думи отправи Ловчанският митрополит Гавриил днес и призна, че „трудно ще се оправдаем пред него“. Негово Високопреосвещенство очерта като първа задача пред нас „в името на светлата памет на Левски да мислим за това, което днес трябва да направим – възпитанието на децата ни“.

Навръх годишнината от рождението на най-великия син на България венци и цветя бяха поднесени от името на община Ловеч и Военния гарнизон, Ловчанската митрополия, общински съвет – Ловеч, политически партии, училища с името на Апостола, неправителствени организации. С минута мълчание граждани и официални лица почетоха паметта на Левски.

В церемонията участваха народните представители Корнелия Маринова и Димитър Горов и зам.-кметовете на Ловеч Младен Младенов и Ертан Хасан.

3 коментара

  1. Това депутатче защо ли се е явили по дънки? Явно толкова му е акъля, а после са с големи прИтенции

    1. Той пак добре, че е трезвен. Тези мишоци са тотална противоположност на Васил Левски. Стоят нелепо пред него. Корнелия Маринова ли, дето за една година не си я чул, не си я разбрал, че е депутат, освен на някое “официално” събитие в Българене или Баховица, редом с редицата от отрядни председатели. Вечна памет на Апостола, а тях има кой да ги съди.

  2. Като стоиш до инициатора на храма на сатаната казваш, че сме сатанисти. Ама дори и да имаш акъл да го стиплиш няма да си го признаеш понеже заплатата ти зависи и от църковното БКП. Ако се заблуждавам обади защо като началник на съвета одобри отпускането на мангизи за храма на сатаната и то по доку-менти два пъти???

Comments are closed.