ПОКАНА ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ

на намерения за поемане на дългосрочен общински дълг от Община Ловеч

          Общинска администрация – Ловеч кани местната общност, всички обществени организации и юридически лица от общината да участват в публично обществено обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг от „Регионален фонд за градско развитие“ АД и Банка ДСК АД за реализацията на проект: „Преустройство на сградата на Младежки дом Ловеч, за младежки дейности, музейни дейности и дейности на Община Ловеч“, с цел осигуряване на публичност, прозрачност и информираност при разходване на публични средства, при следните основни параметри:

          Проект: „Преустройство на сградата на Младежки дом Ловеч, за младежки дейности, музейни дейности и дейности на Община Ловеч“ ще се реализира чрез комбинирана подкрепа на финансов инструмент – договор за общински заем от „Регионален фонд за градско развитие“ АД и Банка ДСК АД и безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г., ПО 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“, процедура № BG16RFOP001-1.001-39 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020“, ИП „Социална инфраструктура“, група дейности „Културна инфраструктура“, ОПРР 2014-2020 г.

Целта на проектното предложение е да се подобрят условията за достъп до културен живот на жителите и гостите на град Ловеч и региона, да се осигури социално включване и достъп до културните обекти за хората в уязвимо и неравностойно положение.

 

Максимален размер на дълга – до 2 000 000 (два милиона) лв.

Валута на дълга – лева.

Вид на дълга – дългосрочен дълг, поет с договор за общински заем.

Условия за погасяване:

  • Срок за погасяване – до 10 години
  • Източници за погасяване на главницата – от собствени бюджетни средства.

Други такси, наказателни лихви, неустойки и разноски – съгласно ценовата политика на „Регионален фонд за градско развитие“ АД и на Банка ДСК АД.

Начин на обезпечение на кредита:

-Учредяване на залог върху настоящи и бъдещи парични вземания, представляващи настоящи и бъдещи приходи на община Ловеч, по чл. 45, ал. 1, т. 1, букви от „а“ до „ж“ от Закон за публичните финанси, както и трансфери за местни дейности, включително обща изравнителна субсидия, съгласно чл. 52, ал. 1, т. 1, буква „б“ от Закона за публичните финанси, включително и тези, постъпващи по банкова сметка, вземанията за наличностите по която, настоящи и бъдещи, също са обект на особен залог.

Публичното обсъждане ще се проведе на 02.11.2020 г. /понеделник/ от 17.00 часа в заседателната зала на Общински съвет – Ловеч.