policelch2003142На 11.05.2016год. след получен сигнал тетевенски полицаи са извършили претърсване на къща в с. Дивчовото, обитавана от мъж и жена и техният 27 годишен син. В помещение на приземен етаж полицаите са открили ловна пушка-калибър 21; карабина марка GW-27 калибър, с поставен оптичен прицел; ловна пушка “lider”- калибър 12, с прикачена на нея нарезна цев и бързомер. Открити и иззети са 95 бр. патрони – калибър 22lr.

В друго помещение към къщата полицаите са се натъкнали на два функциониращи изолатора предназначени за отглеждане на култивирани растения в затворени помещения. Всеки от тях е бил снабден с вентилатор, лампа, захранващ блок и часовник с таймер, който регулира притока на светлина и кислород.

Във вътрешността на всеки изолатор се открити саксии със засадени растения – канабис,  а в стъклени буркани е намерена суха зелена тревиста маса, с общо бруто тегло 370 грама. Наркотичното вещество и цялото оборудване на помещението е иззето по съответния ред. В РУ Тетевен за срок от 24 часа са задържани 47-годишна жена и 27 годишният й син. Образувани са досъдебни производства за притежание на незаконно огнестрелно оръжие и наркотични вещества.