На 9 октомври малко след 21.30 ч. в полицията в града е получен сигнал, че в момента се извършва кражба в необитаем имот в Луковит. Незабавно към адреса са се насочили служители на криминална полиция и автопатрул на РУ Луковит, които са започнали проверка на имота. В гараж, скрит под множество предмети и дрехи натрупани на земята е установен и задържан 35-годишен,  криминално проявен и осъждан мъж.

В хода на последвалите процесуално-следствени действия е установено, че той е изнесъл от имота и подготвил за вземане 2 големи пазарски чанти, пълни с нови маратонки от различни марки и модели. При направен личен обиск на лицето, в джоб на дрехата му е открито пакетче от фолио, съдържащо бяло кристалообразно вещество с бруто тегло 2 грама. При тестване с полеви наркотест веществото е реагирало на метамфетамин. Последвала е проверка в имот в Луковит обитаван от 35-годишния мъж, където луковитските полицаи са се натъкнали на още 4 големи зеблени чувала и 2 сака пълни с нови маратонки от предишна кражба от същата необитаемата къща.

Иззети са още музикална уредба, моторен трион, такер, велосипед и бормашина, за които е установено, че са отнети от други домове в града.  По случая е образувано досъдебно производство по чл. 195, ал.1, т.3 от НК и работата по документиране на цялостната престъпна дейност на луковитчанина продължава под ръководството на РП-Ловеч.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.