Константин Василев, състезател на Лекоатлетически клуб “Стратеш Атлетик”- Ловеч и на Клуб по биатлон и стрелба “Аякс”-Троян, за първи път през тази година беше включен в Националния отбор на България по биатлон за юноши.

На 01.03.2021 г. в Обертилиах, Австрия, Константин се класира на 17 място в Световното първенство за юноши в дисциплината спринт 7,5 км с две стрелби.  В състезанието взеха участие 111 състезатели, като България беше представeна от четирима биатлонисти. С бързо бягане и с два пропуска на огневия рубеж, Константин Василев постигна най – доброто представяне за страната в това състезание.

На 03.03.2021 г. предстои състезанието в дисциплината преследване на 10 км с четири стрелби, а на 05.03.2021 г. световното ще завърши с щафета.

Константин Константинов Василев е ученик в 11 клас в ППМГ Ловеч, роден е на 01.10.2003 г.

Практикува ориентиране от 2005 г., като едва двегодишен взима участие в състезания по маркировка. Коки има спечелени  медали от държавни първенства по ориентиране и ски-ориентиране. Носител е на  множество отличия от шампионати по планинско бягане. На церемонията „Спортист на годината 2018“ в Ловеч, Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч отличи Константин Василев с грамота за постигнати високи резултати. През последните години младият състезател е неизменна част от класацията на десетте най-добри спортисти на Ловеч.