На 28 февруари след проведени незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Ловеч, 15-годишен младеж от града е установен, като съпричастен към проникването в търговски обект на бул. «Велико Търново» в Ловеч. Младежът е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.195, ал.1, т.3 във връзка с чл.194, ал.1 във връзка с чл.63, ал.1, т.3 от НК. Работата по случая продължава.

На 28 февруари в РУ Троян е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 40-годишен мъж от Нови Пазар, който вчера около 14.20ч. при управление на товарен автомобил, на път II-35 край разклона за с. Ломец е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол направена с техническо средство е отчела над 1,2 промила в издишания въздух.

68-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 27 февруари около 21.00ч. при управление на лек автомобил по бул. «България» в града е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2.1 промила. Работата по случая продължава.