Представители на клуб „Млади възрожденци“ от ОУ „Васил Левски“  бяха сред 600-те участници  в Третата национална среща на клубовете на  6 и 7 май във Военната академия „Г.С. Раковски“в София. Организатор е Общобългарският комитет „Васил Левски“. Почетен патрон на движението е вицепрезидентът Илияна Йотова. Тази година срещата премина под знака на 180-ата годишнина от рождението на Апостола.

Представителите на клубовете присъстваха  на Военния парад по повод Деня на българската армия на площад „Александър Батенберг”. Те бяха приветствани  от  Слави Василев, асистент от екипа на президента ген.Румен Радев. Поздравителен адрес  беше прочетен и от Васил Василев – председател на Общобългарския комитет „Васил Левски“. По време на срещата бяха прочетени авторски есета  на младите възрожденци, техните  инициативи и дейности бяха споделени с всички участници в срещата. В залата на Военната академия присъстваха много общественици, политици, дейци на спорта и културата.

От ловешкото ОУ „Васил Левски“ участваха в националната среща седмокласниците  Геновева Недева, Стефани Петкова, Виктория Здравкова и Виктория Бочева заедно с техния ръководител Марияна Варчева, преподавател по история и цивилизация. Учениците  от клуб „Млади възрожденци”са автори на презентация  на тема  „Ловеч – столица на революционната организация на Апостола”, с която  участваха в  Националния ученически конкурс, посветен на 180-та годишнина от рождението на Васил Левски.

Всички участници получиха персонални подаръци – раници с лика на Апостола, както и сборник с произведения посветени на 180-ата годишнина  от рождението на Левски.

Основната цел на клубовете “Млади възрожденци” е утвърждаване на национално патриотичните ценности и идеали сред учениците и съхраняване на българската идентичност и облик в Европейския съюз. Клубовете поддържат и развиват интереса на децата към българската история, литература и култура, както и към социалните дейности и спорта. Във всички над 300 клуба в страната и чужбина  членуват около 4000 деца от различни възрасти.