Снимка: Владимир Василев

Павлин Иванов

Видео от протеста: Цветослава Банева

Хората грижещи се здравето на жителите на Ловеч и областта излязоха за втори ден на протест. Днес те бяха подкрепени и от граждани, макар и малко на брой. Неизплатени възнаграждения за няколко месеца, липса на лекарства, почти никаква възможност за извършване на здравни услуги дори на прилично ниво, поради ред неуредици и липси.

Това са само малка част от натрупаните и нерешени дълги години проблеми в Болницата, обслужваща област Ловеч. Проблемите са кристално ясни, липсват радикални решения!

На 20-ти декември се очаква някакво решение от страна на Министерството на здравеопазването. Неясно водещо до какво.

Днес санитарите, сестрите, персонала, лекарите, водени от своя директор и подкрепени от граждани, за втори пореден ден излязоха пред Болницата. С крещящата нужда да бъдат чути. Да бъдат разбрани. Да бъдат подкрепени. Защото те, малкото останали хора, грижещи се за нас, не могат повече така.

Хубаво е, че медиците започнаха да говорят много по-смело. Да търсят помощ от всички, за да могат да си вършат нормално работата – спасяване на човешки животи.

През годините бяха търсени и намирани НЕработещи решения, винаги водещи до задънена улица. Лъч светлина беше вече бившия здравен министър – Николай Петров, който за първи път оповести източниците на проблемите, с цифри, имена и факти. Това вероятно му струваше и поста.

Факт е, че през годините, едни се опитваха да помагат, други помага реално, трети обаче държаха здраво схемите и парите за точене и показваха винаги, кой командва парада. През това време хората умираха!

През последните няколко години, историята се повтаря. Почти по едно и също време. Невъзможност да се работи, блокирани сметки, липса на топло, липса на лекари, сестри, санитари, липса на лекарства и нормални условия за труд и лечение на болни.

Вдигаше се шум, намираше се частично, но за сметка на това, НЕработещо решение, водещо до ново затъване и нови и нови проблеми. Днес, историята се повтаря. Разликата е, че този път, Ловеч трябва да застане твърдо зад лечебното си заведение.

И докато лекари, сестри, санитари и персонала на Болницата протестира за да има нормалност, решенията се бавят. А няма време!

Точно за това, за да бъдат чути и медици, а и всички, които сме или можем да бъдем пациенти, ви призовавам да подкрепяме, както никога до сега, Болницата на Ловеч!

Всеки ден от 12.00 ч. пред Болницата, медиците ще бъдат на стъпалата пред лечебното заведение! Надявам се, гражданите на Ловеч също да са там.

Думата, която е хубаво да научим е СОЛИДАРНОСТ!

9 коментара

  1. Моето мнение е следното: На фалирал да даваш пари и умрял да кичиш с цветя файда няма. На тази болница не и трябва финансова помощ, защото всичко което влиза се краде, трябва и смяна на собствеността и управлението.

  2. Е и като излязоха какво! Риторичен въпрос. Да не би някой да им е обърнал внимание. Ловешката болница се разграбва от десетилетия. Така се разграбва и ловешката община. Става дума за огромни кражби от всякакъв характер. това кой трябва да го реши. Има прокуратура, съд, министерства, държавно управление. Те къде са? Пак риторичен въпрос. Ние гражданите на Ловеч, както сме останали само болни и пенсионери и всичките си пенсии да съберем нищо не можем да покрием. Стига вече се е вменявала вина на докторите, на гражданите, на хората мизеруващи в този град!

  3. ДА ИМА ПОДКРЕПА ТРЯБВА ДА СЕ ОТГОВОРИ КОЙ НАПРАВИ ТИЯ ЗАДЪЛЖЕНИЯ.КОЙ СКЛЮЧВА ДОГОВОРИ И КАК ТАКА ЧАСТНИ КАБИНЕТИ И КЛИНИКИ НА ДОКТОРИ ОТ БОЛНИЦАТА.БОЛНИЦАТА Е ОБЩИНСКА. ОТ БСП 25 ГОДИНИ СА БИЛИ КМЕТОВЕТЕ.НИМА НЕ СА ВИЖДАЛИ КАК СЕ ТРУПАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И КАКВИ ДОГОВОРИ СА СКЛЮЧВАЛИ.

    1. Йорданка Минчева ПРИ КОЕ ПРАВИТЕЛСТВО СА СКЛЮЧВАНИ ИЗТОЧВАЩИ ДОГОВОРИ,ПО ЗАКОН ВСИЧКО ОК .А БОЛНИЦАТА С ГОЛЕМИ ДЪЛГОВЕ.

  4. Моралната подкрепа на гражданите безспорно е важна, но все пак е нужна и материална. В Ловеч и областта има не малко фирми, които могат да помогнат.

  5. Защо общинският съвет отказа да даде на хората по 300 лв за празниците?Това щеше да е един стимул за тях! Ако напуснат къде ще търси кадри после тази болница!

Comments are closed.