С плакета на областния управител бе удостоена Ловешката червенокръстка организация. Отличието й се присъжда за активното и дългогодишно сътрудничество с областната администрация и по случай 145-годишнината на Българския червен кръст. Връчи го на директора на секретариата на областния съвет на БЧК – Ловеч, Цветомира Георгиева заместник областният управител Нели Читинова. Тя благодари и от името на областния управител Виктор Стойчев за това, че вече близо век и половина БЧК е опора на обществото и държавата във времена на бедствия, кризи, войни и тежки социални ситуации.

„Вие и Вашите доброволци сте нашите посланици на милосърдието, съпричастността и професионализма. Във Ваше лице имаме не само партньори в различни дейности и каузи, а и приятели, които променят света наоколо, посвещават сърце и душа на другите и дават най-големите уроци по добротворство“, изтъкна Читинова.

От своя страна Георгиева връчи на областната администрация почетния знак на БЧК и почетна грамота за проявено човеколюбие и в знак на признателност за утвърждаване на хуманната същност на Червения кръст в интерес на обществото и държавата. Тя предаде и благодарностите на председателя на областния съвет на БЧК – Ловеч, проф. д-р Николай Николов за подкрепата и солидарността през годините.

Читинова и Георгиева обсъдиха и предстоящи съвместни инициативи.

Почетния знак и грамота на БЧК получиха на днешния празничен за червенокръстците ден и сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР, РДПБЗН, РЗИ, дирекция „Социално подпомагане“, Бюрото по труда, Центърът за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“, сдружение „Знание“, медиите партньори БТА, БНР, „Зетра“ и „Ловеч днес“ и активни доброволци.

Децата от клуб БМЧК – Летница, зарадваха всички със собственоръчно изработени курабийки с лика на основателя на червенокръсткото движение Анри Дюнан.

В петък на 27ми октомври ще се отбележат 60 години от създаване на планинска спасителна служба отряд Ловеч с изложба за историята на планинския отряд в галерията на Ловеч в 19 часа.